TOSTI 1820

cea mai de preț moștenire Tosti 1820 o reprezintă cele 500 de familii de furnizori care cultivă cu pasiune 650 de hectare de viță de vie. Având o medie de puțin peste un hectar de teren per familie, strugurii sunt culeși manual și cu o grijă deosebită. În fiecare an, momentul magic al culesului aduce peste 14 milioane de ciorchini de struguri selectați și livrați special pentru Tosti 1820.

VINURILE SPUMANTE TOSTI 1820

Prosecco DOC Extra dry

SOI DE STRUGURI: Glera
TERITORIU: provinciile Belluno, Gorizia, Padova, Pordenone, Trieste, Treviso, Udine, Venezia și Vicenza
RECOLTA: prima decadă a lunii septembrie
PROCESUL DE VINIFICARE: presarea strugurilor și vinificare albă cu fermentare la temperatură joasă

DATE TEHNICE
ALCOOL: 11% vol
ACIDITATE: 6 g/l in acid tartric
ZAHAR: 16 g/l
Suprapresiune: 5,5 bar

Acqui Rosé Brut

SOI DE STRUGURI: 100% Brachetto.
TERITORIU: 26 de orașe din raioanele Asti și Alessandria
SOL: eterogen, în principal argilos-cretoase.
RECOLTA: primele zile ale lunii septembrie.
CULEGERE: cules manual
PROCESUL DE VINIFICARE: zdrobirea strugurilor, macerare la rece câteva ore. Presare moale, macerare scurtă a cojilor pentru a obține culoarea roz deschis și aromele primare prețioase. Refrigerare și filtrare.

DATE TEHNICE
ALCOOL: 11,5% vol
ACIDITATE: 6 g/l în acid tartric
ZAHAR: 11 g/l
Suprapresiune: 5,5 bar

Asti Secco DOCG

SOI DE STRUGURI: 100% Moscato alb de la Canelli
POGORIE: podgorii cu cea mai bună expunere în raioanele Asti, Cuneo și Alessandria
TERROIR: în principal calcaros-argilos
RECOLTA: de la sfarsitul lunii august pana la mijlocul lunii septembrie

DATE TEHNICE
ALCOOL: 11% vol
ACIDITATE: 6 g/l în acid tartric
ZAHAR: 17 g/l
Suprapresiune: 5,5 bar

Prosecco DOC Rosé Brut Millesimato

SOI DE STRUGURI: Glera 85%, Pinot noir 15%.
TERITORIU: podgorii din zona denumirii în locul cel mai potrivit pentru glera și pinot noir.
RECOLTA: prima decadă a lunii septembrie.
PROCESUL DE VINIFICARE: presarea strugurilor și vinificarea albă cu fermentare la temperatură joasă pentru strugurii glera; Vinificare tradițională a vinului roșu cu scurtă macerare a cojilor pentru a obține culoarea roz deschis.
Amestecați cele două baze pentru a obține cuvée.

DATE TEHNICE
ALCOOL: 11% vol
ACIDITATE: 6 g/l in acid tartric
ZAHAR: 12 g/l
Suprapresiune: 5,5 bar

Butterfly Demi-sec

SOI DE STRUGURI: amestec de viță de vie albă aromată.
TERITORIU: Italia.
PROCESUL DE VINIFICARE: presarea moale a strugurilor cu urmatoarea refrigerare a mustului. Depozitarea mustului la temperaturi scăzute până la a doua fermentație.

DATE TEHNICE
ALCOOL: 7,5% vol
ACIDITATE: 6 g/l in acid tartric
ZAHAR: 45 g/l
Suprapresiune: 5 bar

Brachetto D’Acqui DOCG

SOI DE STRUGURI: 100% Brachetto.
TERITORIU: 26 de orașe din provinciile Asti și Alessandria.
SOL: eterogen, în principal argilos-cretoase.
RECOLTA: primele zile ale lunii septembrie.
CULEGERE: cules manual
PROCESUL DE VINIFICARE: zdrobirea strugurilor, macerarea la rece, mustul obtinut prin presare moale, refrigerarea si filtrarea mustului.

DATE TEHNICE
ALCOOL: 6,5% vol
ACIDITATE: 6 g/l în acid tartric
ZAHAR: 90 g/l
Suprapresiune: 5 bar

Moscato Spumante

SOI DE STRUGURI: Moscato bianco.
PROCESUL DE VINIFICARE: presarea moale a strugurilor și, în consecință, refrigerarea mustului. Produs păstrat la temperatură scăzută până la formarea spumei.

DATE TEHNICE
ALCOOL: 7% vol
ACIDITATE: 6 g/l in acid tartric
ZAHAR: 80-90 g/l
Suprapresiune: 5 bar

Asti DOCG

SOI DE STRUGURI: Moscato bianco Canelli.
TERITORIU: 52 de orașe din provinciile Asti, Alessandria și Cuneo.
RECOLTA: primele zile ale lunii septembrie.
CULEGERE: cules manual.
PROCESUL DE VINIFICARE: presarea moale a strugurilor și, în consecință, refrigerarea mustului.

DATE TEHNICE
ALCOOL: 7% vol
ACIDITATE: 6 g/1 în acid tartric
ZAHAR: 90 g/1
Suprapresiune: 5 bar